понедельник, 22 апреля 2013 г.

Чим займається психолог?
В Україні професія психолога з кожним роком набуває більшої популярності. В нашій країні найбільше психологів працює у сфері освіти - педагог-психолог допомагає малюкам адаптуватися до незнайомого середовища, проводить тестування на готовність до школи, працює з проблемними дітьми. У школах педагоги-психологи відбирають першокласників, займаються корегувально-розвиваючою діяльністю, профорієнтацією старшокласників, проводять різні тренінги тощо.
Клінічний психолог працює в службах допомоги важким хворим: онкологічним, ВІЛ-інфікованим тощо. Допомагає пацієнтам впоратися зі стресом, підтримує їх, стежить за станом здоров'я, а у разі потреби підключає до лікування психіатра і невролога. Фахівець з психології може знайти своє місце в політиці і бізнесі.
На підприємстві психолог вивчає вплив психологічних, економічних і організаційних факторів виробництва на трудову діяльність працівників підприємства, установи, організації з метою розроблення заходів для створення сприятливих умов праці і підвищення її ефективності.
Специфіка професії психолога

Плюси професії:

  • цікава творча робота. Можна працювати в багатьох сферах, використати психологічні знання для пізнання себе, налагодження стосунків з оточуючими людьми тощо
Мінуси професії
  • велике психологічне та емоційне навантаження
  • висока конкуренція на ринку праці
Де працює психолог?
Психологічні центри, приватні контори з психологічного консультування, освітні і медичні установи.
Особисті якості
  • розвинені інтелектуальні здібності
  • хороша пам'ять
  • сильна воля
  • витримка
  • загальна культура
  • ерудиція
  • доброзичливість
  • спостережливість
  • терпіння
  • вміння знайти підхід до будь-якої людини
Скільки отримує психолог?
Молодому фахівцеві доведеться попрацювати в школі, дитячому садку, державному психологічному центрі, на телефоні довіри, заробляючи $300-400. Отримавши цінний досвід, можна стати менеджером з організації тренінгів і семінарів ($500-800). Далі можна працювати в спеціалізованій психологічній службі, займатися приватним консультуванням (коучингом) або відкрити власну фірму. Дохід становитиме від $900-1000 і вище.
Зарплати в державних установах невеликі: працюючи на одній ставці, психолог отримує близько $150-200 за чотиригодинний робочий день. Деякі працюють на дві ставки по вісім годин в день і заробляють вдвічі більше. Сьогодні психологи потрібні і приватним садкам і школам (зарплата від $500).

На Вашу думку, хто такий психолог? Що робить психолог (обов’язки)?
Працює з людською психікою, допомагає іншим впоратися з їх життєвими труднощами, займається консультативною, діагностичною і коректувальною роботою. В організації, окрім психологічної допомоги співробітникам, надає організаційну і консалтингову допомогу, допомагає в підборі і розподіленні кадрів.
Назвіть, будь ласка, плюси та мінуси цієї професії?
Плюси: використання психологічних знань в повсякденному житті, активне заняття самопізнанням, зміна себе і свого відношення до різних подій і явищ навколишнього світу, стимулювання себе до постійного професійного зростання, а значить і до особистого розвитку, здобуття задоволення при спостереженні результатів своєї роботи.
Мінуси: переживання проблеми клієнта, як своєї, складність при прийнятті світогляду клієнта (особливо молодому фахівцеві), необхідність реально допомогти людині, а не просто дати «корисну» пораду, недопустимість проекції власних проблем на клієнта.
Де працює психолог?
В учбових закладах всіх рівнів, в організаціях, в наукових установах, в клініках, в криміналістиці тощо.
Якими особистими якостями, з Вашої точки зору, повинен володіти психолог?
Позитивно мислити, бути доброю людиною з високорозвиненою інтуїцією, відкритим новому досвіду, прагнути зрозуміти себе і, звичайно, емоції і світогляд інших людей, любити людей, любити допомагати людям.
Скажіть, на яку заробітну плату необхідно розраховувати людині, яка обрала собі професію психолога?
Розмір заробітної плати коливається від 800 гривень в місяць в учбовому закладі до 2000 гривень і вище за одну приватну консультацію.
Опишіть буквально трьома реченнями робочий день психолога.
Розлад дня психолога залежить від того, де він працює: в учбовому закладі, в організації (комерційній або державній) або займається приватним консультуванням.
Чи можете Ви розвіяти декілька найпоширеніших міфів про дану професію?
  • психолог не лікує, а допомагає людині самій знайти вихід з ситуації
  • до психолога необов'язково ходити роками, щоб вирішити якусь проблему
  • психолог не вирішує ваших проблем, Вам доведеться вирішувати їх самостійно
  • психологи не працюють з психічно хворими людьми, з ними працюють лікарі-психіатри

1 комментарий:

  1. Я надзвичайно задоволений послугою кредитування містера Педро, і ваші пропозиції допомогли мені отримати дуже хорошу позику на житло. Я буду радий порекомендувати ваші послуги своїм друзям, які шукають позику.” не йдіть нікуди більше, якщо шукаєте позику. містер Педро найкращий. дуже рекомендую його послуги. Найкраще, з чим я коли-небудь мав задоволення працювати, це його кредит із низькою ставкою. ” це зв’язок з містером Педро на всяк випадок, якщо хтось тут шукає позику. WhatsApp: +18632310632. & електронна адреса: pedroloanss@gmail.com

    ОтветитьУдалить